top of page
Поиск
  • Фото автораТетяна Тищук

Реєстрація ОСББ: протокол зборів, державна реєстрація

1. Створення ініціативної групи фіксується протоколом, у якому зазначається:

- Місце та Дата його складення

- Присутні співвласники. Також до протоколу долучаються копії документів, які посвідчують особу та копія свідоцтва про право власності. У самому ж протоколі цю інформацію також можна продублювати.

- Порядок денний – тобто ті питання, які буде розглядати ініціативна група на цьому зібранні:

- про створення ініціативної групи / затвердження плану роботи групи / затвердження порядку проведення подальших засідань. По кожному пункту необхідно вказати: що слухали, що вирішили та як голосували

- Протокол підписується усіма співвласниками, які утворили ініціативну групу.


2. Як зробити повідомлення про установчі збори?

Повідомлення робиться у письмовому вигляді у кілька етапів: особисте повідомлення ( у вигляді відомості із особистим підписом власника та перевіркою документів) / повідомлення рекомендованим листом (буде актуальним для тих ситуацій, коли немає можливості особисто повідоми власника приміщення про збори. Телефонний дзвінок станом на сьогодні не вважається належним повідомленням.) / та через оголошення ( у газеті та на дошках оголошення у районі). У будь-якому з цих варіантів має бути зазначено:

- З чиєї ініціативи скликаються установчі збори

- Місце та час їх проведення

- Адреса будинку, де планується створення ОСББ

- Проект порядку денного (про затвердження статуту, вибір членів правління, затвердження назви ОСББ тощо).


Важливе уточнення: Повідомлення не усіх власників приміщень у будинку може бути підставою для оскарження в суді результатів зборів та державної реєстрації ОСББ.


3. Як оформляється протокол установчих зборів та листи для голосування

- Протокол обов’язково має містити у собі інформацію щодо місця та дати проведення установчих зборів; загальну кількість співвласників багатоквартирного будинку та сукупну площу у їх власності. Також у протоколі зазначаються співвласники, які були присутні на зборах ( із реєстрацією присутніх окремою відомістю), які були через своїх представників та ті, хто голосували після установчих зборів.

- Порядок денний: обрання голови та секретаря зборів; розгляд та затвердження статуту ОСББ; обрання правління та членів ревізійної комісії або ревізора; обрання представника для проведення державної реєстрації ОСББ тощо.

- Кожне із питань порядку денного розглядається індивідуально із зазначенням підсумків голосування. Відомості про результати голосування по кожному із питань порядку денного викладені у додатках до Протоколу та пронумеровані.

- Протокол підписується головою установчих зборів ( та секретарем, якщо такий був обраний). Відомості про результати голосування, які є додатками до протоколу також підписуються головою та секретарем установчих зборів.


4. Які документи потрібні для подачі державному реєстратору на реєстрацію новоствореного ОСББ:

- 2 примірники статуту прошиті, пронумеровані та опечатані

- 2 примірники (оригінали) протоколу установчих зборів (або нотаріально завірені копії)

- Втому числі листки опитування тих, хто не був присутнім під час установчих зборів. На яких обов’язково мають бути підписи власника приміщення та особа що проводила опитування.

Ці листки мають дублювати інформацію із протоколу щодо питань, за які необхідно проголосувати. Також вони нумеруються та підшиваються до протоколу.

- Заява, яка заповнюється на місці у державного реєстратора.

Особа, яка уповноважена подати документи на державну реєстрацію ОСББ має мати при собі документи, що посвідчують її особу.




10 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Спадкування за заповітом

Заповіт є одностороннім правочином, що спрямований на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов’язків. Згідно ч. 3 ст. 202 ЦК...

Comentários


bottom of page